vineri, 7 mai 2010

Drogurile usoare, ingrasamant de flori


La două luni de la apariţia ordonanţei de urgenţă care interzice 36 de substanţe etnobotanice, vânzătorii s-au reorientat şi au scos pe piaţă produse care se vând sub denumirea de „mâncare de peşte" şi „îngrăşământ de flori".


Generation 2012, Euphoria şi Powder Report sunt cele mai noi substanţe etnobotanice la îndemâna consumatorilor, cu preţuri cuprinse între 65 şi 80 de lei pentru 0,50 de grame.

“Forest humus” este vândut pe Internet sub formă de îngrăşământ pentru plante. Pe stradă, e vândută pentru consum uman. Pentru că acestea sunt noi pe piaţa românească şi nu au fost încă trecute pe lista celor interzise, ele sunt plasate foarte uşor. Mulţi dintre consumatori au ajuns, totuşi, pe patul de spital.

În Iaşi, doar săptămâna trecută au fost internate şase persoane. Consumaseră prafuri care au în compoziţie substanţe ce se găsesc în îngrăşământ floral.

Substanţa folosită ca şi îngrăşământ de flori se găseşte în puţinele magazine deschise sub numele de Forest Humus şi costă 110 lei pliculeţul. Pe ambalaj, pozele arată clar că trebuie pus în ghiveciul cu flori, dar consumatorii ori o inhalează, ori o fumează. Pe Internet, vânzătorii nu recomandă consumul uman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu